فهرست مطالب

مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران
سال دهم شماره 2 (پیاپی 39، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/01/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صادق صابری، محمود فرزان، رضا مصطفوی طباطبایی * صفحات 53-58

    پیش

    زمینه

    مرور مقالات مرتبط با سلول های بنیادی نشان می دهند که این عوامل بر کاهش درد و تاخیر در پیشرفت استئونکروز سر فمور در مراحل اولیه تاثیر دارند. در این مطالعه اثربخشی درمان به وسیله ایجاد تونل استخوانی و کاشت مغز استخوان اتولوگ تغلیظ شده در مراحل اولیه بررسی شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی انجام شد. تعداد 28 هیپ در مراحل اولیه استئونکروز به دو گروه 14 تایی تقسیم شدند و در همگی تونل استخوانی ایجاد گردید. در گروه گرافت مغز استخوان تزریق سلول های تک هسته ای مغز استخوان اتولوگ نیز انجام شد. بیماران و افراد ارزیابی کننده نسبت به تعیین گروه درمان ناآگاه بودند. مدت پیگیری 24 ماه بود و در پایان دوره بیماران با مقیاس «وومک» (WOMAC)، مقیاس سنجش دیداری درد (VAS) و ام آرآی ارزیابی شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند تفاوت میانگین و روند تغییرات نمرات در مقیاس های «وومک» و سنجش دیداری درد 24 ماه پس از عمل جراحی بین دو گروه از نظر آماری معنی دار بود (001/0>p). تغییرات نتایج ام آرآی در گروه گرافت در جهت بهبودی (046/0=p) و در گروه دیگر در جهت تخریب (001/0>p) معنی دار بود. سه مورد از 14 بیمار در گروه گرافت پسرفت بیماری داشتند.

    نتیجه گیری

    تزریق مغز استخوان تغلیظ شده در ناحیه نکروتیک می تواند درمان موثری در مراحل اولیه استئونکروز سر فمور باشد و باعث کاهش درد و علایم مفصلی و همچنین تاخیر در پیشرفت بیماری و حتی کاهش مرحله استئونکروز گردد.

    کلیدواژگان: استئونکروز، گردن فمور، سلول پایه، دکمپرسیون
  • احمدرضا افشار، کریم عیوضی آتش بیک صفحات 59-66
    پیش
    زمینه
    در این مطالعه نتایج طولانی مدت (بیش از 5 سال) دو روش «کوتاه کردن رادیوس» و «پیوند استخوان متصل به خون رسان» در بیماران کین باخ مقابسه شدند.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه گذشته نگر با 16 بیمار مبتلا به مراحل اولیه بیماری کین باخ، 9 بیمار با دوره پیگیری 4/6 سال که تحت کوتاه کردن رادیوس قرار گرفته بود (گروه 1) و 7 بیمار با دوره پیگیری 5/6 سال که تحت پیوند استخوان متصل به رگ خون رسان قرار گرفته بودند (گروه 2) بررسی شدند. دو گروه از نظر سن، جنس، دست عمل شده، مراحل اولیه بیماری طبق تقسیم بندی «لیتمن» و مدت پیگیری مشابه بودند. دو گروه در اولنار واریانس تفاوت بارزی داشتند. در آخرین پیگیری بیماران از نظر درد، حرکات مچ دست، قدرت چنگ زدن، قدرت کارکرد و برآوردهای رادیولوژیک بررسی شدند. نتایج با مقیاس «ناکامورا» (Nakamura) و «کونیی» (Cooney) ارزیابی شدند.
    یافته ها
    بین دو گروه از نظر درد، حرکات مچ دست، قدرت چنگ زدن و تغییرات پرتونگاری تفاوت معنی داری وجود نداشت، اگرچه میزان قدرت چنگ زدن در گروه 2 بالاتر بود. در گروه اول، در 7 بیمار نمره «ناکامورا» و در 5 بیمار نمره «کونیی» رضایت بخش بود. نمره تمامی بیماران گروه 2 در دو مقیاس رضایت بخش بود. تفاوت میانگین نمرات «کونیی» دو گروه معنی دار بود. از نظر عمکرد مچ دست، بین میانگین نمرات «کونیی» در دو گروه تفاوت معنی دار وجود داشت. تفاوت میانگین نمرات «ناکامورا» در دو گروه معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    هر دو گروه نتایج طولانی مدت مناسبی داشتند و تفاوت رادیولوژیک یا بالینی اساسی بین دو شیوه جراحی یافت نشد.
    کلیدواژگان: کین باخ، گرافت استخوانی با پایه عروقی، کوتاه کردن رادیوس
  • علی دوست محمدی، محمدحسین فتحی، امین بیغم صادق، امیرحسین توکلی زاده، حامد اکبریان صفحات 67-76
    پیش
    زمینه
    در سال های اخیر بیوسرامیک های زیست فعال مورد توجه ویژه پژوهشگران قرار گرفته اند. شیشه زیست فعال (بیوگلاس) و هیدروکسی آپاتیت از جمله این بیوسرامیک ها هستند. هدف از این پژوهش، ساخت و مشخصه یابی نانو ذرات بیوگلاس و هیدروکسی آپاتیت برای جایگزینی یا ترمیم استخوان بود.
    مواد و روش ها
    نانوبیوگلاس و هیدروکسی آپاتیت مطابق روش های مستند موجود ساخته شد. تحلیل عنصری بیوسرامیک های ساخته شده به کمک پرتو ایکس انجام گردید و شکل و اندازه ذرات به کمک میکروسکوپ الکترونی مورد بررسی قرار گرفت. درنهایت، ذرات بیوسرامیک و ترکیب ساخته شده از آنها در استخوان خرگوش کاشته شد و فعالیت زیستی آنها از طریق هیستولوژی و پرتونگاری بررسی و مقایسه گردید.
    یافته ها
    آزمون های مشخصه یابی، تولید نانو ذرات بیوگلاس و هیدروکسی آپاتیت طبیعی را با ترکیب مورد نظر تایید کرد. نتایج آزمون های هیستوپاتولوژی و پرتونگاری نشان داد که نانوذرات بیوگلاس، هیدروکسی آپاتیت و کامپوزیت بیوگلاس/هیدروکسی آپاتیت، فعالیت زیستی قابل توجهی داشته و پس از گذشت 4 تا 6 هفته باعث ترمیم نواقص استخوانی می شوند. همچنین مشاهده شد عملکرد زیستی کامپوزیت بیوگلاس/هیدروکسی آپاتیت نسبت به هر کدام از اجزای آن، به تنهایی بالاتر است.
    نتیجه گیری
    تلفیق خاصیت هدایت استخوانی هیدروکسی آپاتیت و القای استخوانی بیوگلاس در کامپوزیت بیوگلاس/هیدروکسی آپاتیت، منجر به زیست فعالی بسیار خوب این ترکیب و پاسخ زیستی مناسب بافت سخت استخوان به این بیوسرامیک ترکیبی می گردد.
    کلیدواژگان: نانوکامپوزیت، بازسازی استخوان، بیوگلاس، هیدروکسی آپاتیت
  • محسن موحدی یگانه صفحات 77-80
    پیش
    زمینه
    پیچ خوردگی سین دسموز بین یک تا یازده درصد صدمات مچ پا را شامل می شود. درک مکانیسم آسیب وارده، معاینه دقیق و استفاده از روش های نوین تصویربرداری و آرتروسکوپی مچ پا اهمیت به سزایی در ارزیابی و درمان این ضایعه دارد.
    مواد و روش ها
    یازده بیمار (9 مرد، 2 زن) با میانگین سنی 26 سال (38-22 سال) با تشخیص آسیب سین دسموز، از نظر علایم بالینی و پرتونگاری بررسی و نتایج درمانی براساس مقیاس انجمن پا و مچ پای آمریکا (AOFAS) ارزیابی گردید. میانگین زمان آسیب تا انجام آرتروسکوپی 9 ماه (12-6 ماه) و میانگین زمان پیگیری بعد از جراحی 12 ماه (24-6 ماه) بود.
    یافته ها
    نتایج درمان در 7 بیمار عالی (100-85) و 4 بیمار خوب (85-70) بود. در آرتروسکوپی گیر افتادن بقایای رباط پاره شده در مفصل باعث درد می شد. این موارد در عکس های اولیه دیاستاز نداشتند و در حین آرتروسکوپی علایمی از ناپایداری واضح مشاهده نگردید. در بعضی موارد تغییرات غضروفی در طرف مقابل و لبه مدیال قله تالوس دیده شد.
    نتیجه گیری
    آسیب پنهان رباط سین دسموز می تواند عامل دردهای مزمن مچ پا باشد. دبریدمان رباط به روش آرتروسکوپی در مواردی که بی ثباتی مفصل وجود نداشته باشد موثر می باشد.
    کلیدواژگان: مچ پا، آرتروسکوپی، آسیب رباط سین دسموز، آسیب مچ پا
  • ناصر جان محمدی، موسی یمین فیروز، فاطمه نوشین فرد صفحات 81-86
  • کامران مظفریان، امیررضا وثوقی، آریا حجازی، محمد زارع نژاد، مهدی خادم نظمی صفحات 87-92
    پیش
    زمینه
    درمان صدمات بی ثبات پنجمین مفصل کارپومتاکارپال دست، جااندازی بسته و پین گذاری می باشد. هدف این مطالعه، تعیین بی خطرین مسیر پین گذاری این مفصل با شیوه ای است که از صدمات احتمالی به عصب اولنار و تاندون های دست جلوگیری شود.
    مواد و روش ها
    در مرحله اول، مچ دست و دست سه جسد تازه تشریح شدند و سپس بی خطرترین مسیر پین گذاری در سطوح کرونال و ساژیتال نسبت به متاکارپال پنجم دست تعیین گردید. در مرحله دوم، پین گذاری طوری انجام شد که زوایای ورودی در هر نمونه، ترکیبی از ماکزیمم زوایای بدست آمده در مرحله قبل باشد. بعد از پرتونگاری، دست و مچ تشریح شدند. در مرحله سوم، پین گذاری در زاویه های خارج از محدوده های مرحله اول در دست چهار جسد انجام شد. بعد از پرتونگاری، دست ها کالبدشکافی شدند.
    یافته ها
    بی خطرترین مسیر تعیین شده در مرحله اول زاویه 20 تا 30درجه سطح کرونال نسبت به متاکارپال پنجم دست و در سطح ساژیتال از 10 درجه ولار به سمت دورسال تا 20 درجه دورسال به سمت ولار بود. در مرحله دوم پین گذاری در تمام نمونه ها با عبور پین از وسط مفصل باعث تثبت محکم مفصل شد. تمام پین های گذاشته شده در مرحله سوم باعث صدمه به عصب اولنار یا تاندون های دست شدند و با با عبور از کناره های مفصل، نتوانستند تثبیت محکم ایجاد کنند.
    نتیجه گیری
    بی خطرترین راهرو برای پین گذاری در صدمات بی ثبات مفصل پنجم کارپومتاکارپال دست با محل ورود 2 سانتی متری دیستال از سطح مفصل، 20 تا 30 درجه در سطح کرونال و از 10 درجه ولار به دورسال تا 20 درجه دورسال به ولار در سطح ساژیتال می باشد.
    کلیدواژگان: مفصل کارپومتاکارپال، تثبیت اسکلتی، سیم کرشنر
  • غلامحسین کاظمیان، رضا توکلی دارستانی، محمد امامی تهرانی مقدم، علیرضا منافی راثی، بهروز اصغری، علی نعمتی، مهندس فرشاد صفدری صفحات 93-97
    در این مقاله دو بیمار دچار شکستگی یاتروژنیک گردن ران به دنبال درمان شکستگی دیافیز فمور با میله داخل کانال در اثر اشتباهات تکنیکی، معرفی شدند. اگرچه این عارضه بسیار نادر است اما به دلیل مشکلات فراوان ناشی از آن، لازم است به دقت از وقوع آن جلوگیری شود. به نظر می رسد وارد کردن میله از حفره پیریفورمیس، افزایش زاویه بین گردن و تنه ران (کوکساوالگا) و وارد کردن بیش از حد میله به داخل کانال باعث افزایش احتمال شکستگی گردن فمور در زمان ثابت کردن تنه با میله داخل کانال گردید.
    کلیدواژگان: شکستگی گردن فمور، تثبیت شکستگی، میله داخل کانال، شکستگی فمور
  • محمود کریمی مبارکه، محسن مردانی کیوی صفحات 98-105
    استئوتومی پرگزیمال تی بیا با نتایج موفق تعویض مفصل جایگاه خود را حفظ کرده است. انجام استئوتومی بر اجزاء مختلف زانو و عملکرد آنها اثر می گذارد. تغییرات ایجاد شده در بیومکانیک زانو همراه با اثراتی در کشکک، رباط طرفی داخلی، راستای ماهیچه چهارسر و شیب سطح تی بیا خواهد بود. هدف از انجام استئوتومی پرگزیمال تیبیا در افراد جوان و بدون آرتروز در نیمه داخلی زانو، توزیع مناسب وزن بدن برسطوح مفصلی و در افراد بزرگسال با تغییرات دژنراتیو، کند کردن سیر پیشرفت آرتروز است. تمامی استئوتومی های پرگزیمال تیبیا یا با جا به جایی توبروزیته تیبیا و یا با فیبروز و کلسیفیکاسیون محل چسبندگی تاندون پاتلار موجب تغییر در بیومکانیک مفصل پاتلوفمورال می شوند. در استئوتومی های پرگزیمال تیبیا اگر استئوتومی پرگزیمال به توبروزیته تیبیا باشد، با جا به جایی لاترال توبروزیته تیبیا موجب افزایش زاویه کوادری سپس می شود. در استئوتومی پرگزیمال تیبیا از نوع وج باز آزادسازی رباط طرفی داخلی از مدیال تیبیا لازم است. اگر به هر دلیل حفظ این رباط لازم باشد باید استئوتومی از دیستال این رباط شروع شود. از آنجا که پرگزیمال تیبیا تقریبا به شکل مثلث قائم الزاویه است به طوری که توبروزیته تیبیا در محاذات کورتکس لاترال است، در استئوتومی پرگزیمال از نوع وج باز، دهانه وج در گوشه پوسترومدیال باید سه برابر دهانه وج در ستیغ جلویی باشد. عدم رعایت این نکته موجب تغییر شیب سطح مفصلی می شود.
    کلیدواژگان: استئوتومی، تیبیا، مفصل زانو
|
  • Dr. Sadegh Saberi, Dr. Mahmood Farzan, Dr. Reza Mostafavi Tabatabaee Pages 53-58
    Background

    The use of stem cell is believed to reduce pain and delay the deterioration in the early stages of femoral head osteonecrosis. The aim of this study was to evaluate the effect of autologus concentrated mononuclear bone marrow cell implantation after core decompression in femoral heads that were in the early stages of osteonecrosis.

    Methods

    Twenty eight femoral heads with osteonecrosis that were undergoing core decompression were randomly divided into two groups of 14. One group received additional implantation of autologus bone marrow mononuclear cells. The two groups were، then evaluated within 2 years with WOMAC (Western Ontario and McMaster University osteoarthritis index)، visual analogue pain index (VAS) and MRI of the femoral heads.

    Results

    A significant improvement in WOMAC، and VAS scores was observed within the 2 years of follow-up in the implanted group، compared to the control group (p<. 001). The MRI findings were also significantly better in the implanted group (p=. 046)، with 3 cases showing change to a lower osteonecrosis stage. The control group، on the other hand، showed worsening in the osteonecrotic heads (p<. 001).

    Conclusions

    Implantation of concentrated bone marrow mononuclear cell in the femoral heads undergoing core decompression in the early stages of osteonecrosis can reduce symptoms، and improve staging of osteonecrosis، better than core decompression alone.

    Keywords: Osteonecrosis, Femur neck, Stem cells, Decompression
  • Dr. Ahmadreza Afshar, Dr. Karim Eivaziatashbeik Pages 59-66
    Background
    This study evaluated the long-term (>5 y) outcomes of radial shortening osteotomy and vascularized bone graft in Kienböck disease patients.
    Methods
    In a retrospective study of 16 patients with early stage Kienböck disease، 9 patients with average follow-up of 6. 4 years had radial shortening osteotomy (group 1)، and 7 with average follow-up of 6. 5 years had pedicled vascularized bone graft (group 2). The 2 groups were similar in age، sex، operated side، initial Lichtman stage، and follow-up duration. There were significant differences in ulnar variance between the 2 groups. At the last follow-up، the patients were evaluated for pain، wrist motion، grip strength، functional status، and radiographic assessment. The overall results were evaluated by Cooney wrist function score and Nakamura scoring system for Kienböck disease.
    Results
    The 2 groups had no significant difference in pain، motion، grip strength، and radiologic assessment; however، grip strength percentage was better in group 2. There was no significant difference between the radiographic changes of the 2 groups. In group I، 7 patients had satisfactory Nakamura scores، and 5 patients had satisfactory Cooney scores. All of the patients in group 2 had satisfactory Cooney and Nakamura scores. The difference in the mean Cooney wrist function score in the 2 groups was significant. The difference of Nakamura scores in the 2 groups was not significant.
    Conclusions
    Both groups had reasonable long-term outcomes. We were unable to recognize a substantial clinical or radiological difference between the 2 surgical treatments in long-term outcome.
    Keywords: Kienböck, Radial shortening osteotomy, Vascularized bone graft
  • Ali Doostmohammadi, Mohammad Hossein Fathi, Amin Bigham Sadegh, Amir Hossein Tavakolizadeh, Hamed Akbarian Pages 67-76
    Background
    Bioactive bioceramics have been regarded by researchers in recent years. Bioglass and Hydroxyapatite (HA) are the examples of these bioactive bioceramics. Production and characterization of nano bioglass and HA for bone repair applications were the purpose of this study.
    Methods
    Nano bioglass and HA were produced and the particles shape and size were characterized by X-ray flurescence (XRF). The bioactivity of the particles of HA and nano bioglass and combination of the two were tested، by introducing them into the cavities formed in rabbit''s Tibia. The incorporation and bone induction of these 3 different paricles in bone were evaluated by radiography and also histopathology of the resected specimens.
    Results
    The characterized tests confirmed that nano bioglass and natural HA were produced with desired composition. The radiographic and histopathologic evaluation illustrated good bioactivity of nano-size bioglass، HA and HA-bioglass composite، leading to restoration of bone defects after 4 to 6 weeks. It was also observed that bioactivity of HA-bioglass composite was superior to bioglass and HA used singularly.
    Conclusions
    The osteoconductivty of HA and osteoinductivity of bioglass combined as a composite lead to excellent bioactivity and good response in the hard bony tissue.
    Keywords: Nanocomposites, Bone regeneration, Bioglass, Hydroxyapatite
  • Dr. Mohsen Movahedi Yeganeh Pages 77-80
    Background
    The syndesmotic sprains account for 1% to 11% of all ankle injuries. Good understanding of the mechanism of injury، physical examination، new imaging techniques and ankle arthroscopy help to improve assessment and management of high grade ankle sprains with a normal mortise relationship.
    Methods
    Eleven patients (9 men، 2 women) with average age of 26 years (22-38 years)، who had syndesmotic sprain confirmed by ankle arthroscopy، were studied by the clinical symptoms and imaging assessments. The treatment results were evaluated by American Orthopaedic Foot and Ankle Society (AOFAS) score. The mean duration of injury was 9 months، and the follow up was 12 months
    Results
    Postoperatively، 7 ankles obtained excellent and 4 good results according to AOFAS score. Impingement of syndemotic scar tissue in the ankle joint was the main cause of persistent pain. These cases had no diastasis on the plain radiography and no obvious sign of instability during the ankle arthroscopy. In some cases، chondral softening and lesion were seen at the medial ridge of the Talus، which could be due to subtle instability and change in the ankle biomechanics.
    Conclusions
    Syndesmosis ankle injury could produce chronic pain. Arthroscopic debridement، in the absence of ankle instability could be an effective tool.
    Keywords: Ankle, Arthroscopy, Syndesmotic sprains, Ankle injuries
  • Naser Janmohammadi, Mousa Yaminfirooz, Fatemeh Nooshinfard Pages 81-86
    Background
    Awareness of status of scientific production and research-activity trends are important for scientific development in every country. This study aimed to determine Iran''s scientific ranking in the orthopaedic field and introduce the top contributing authors and institutions in this field. The recent 20 years (1993 to 2012) period of scientific production in the field in ISI was also mapped.
    Methods
    In a scientometric study، Iranians'' scientific production in orthopaedics analyzed with indicators such as citation count، and h-index in ISI and SCImago. This systematic review studied the total scientific documents as research population retrieved via SCImago and WOS with «Iran» and «Orthopedics» in their address.
    Results
    In the field of orthopaedics، Iran ranked 34th in the world and 3rd in the Middle East. Among scientific institutes، Tehran University of Medical Science (57 documents)، Sharif University (28 documents)، Urmia University of Medical Sciences and Iran University of Medical Sciences (27 documents) were respectively in the first three top institutions in this field. The studied documents have been overall cited up to 1253 times. Iran''s scientific production in orthopaedic field has increased during this period، especially since 2005 and the h-index of this field was 17 and documents have been cited 1253 times.
    Conclusions
    According to h-index، Iran''s scientific production in orthopaedic field has been good، however the rate of participation in scientific production were low (23%).
    Keywords: Orthopaedics, Scientific article, Iran, Paper
  • Dr. Kamran Mozaffarian, Dr. Amir Reza Vosoughi, Dr. Arya Hedjazi, Dr. Mohammad Zarenezhad, Dr. Mehdi Khadem Nazmi Pages 87-92
    Background
    Traditional treatment of unstable fifth carpometacarpal joint injuries is closed reduction and pinning. The aim of this study was to determine the safest corridor for pinning of fifth carpometacarpal joint to prevent the iatrogenic injury to the ulnar nerve and tendons.
    Methods
    In the first phase of study، three fresh cadaver samples were dissected and the safest directions of kirschner wire insertion in coronal and sagittal planes were determined to the base of the fifth metacarpal. The second phase evaluated the accuracy of data obtained in previous phase. Therefore k-wires were inserted in combination of maximum angles in different planes determined previously. After taking X-rays، the ulnar nerve branches and tendons were explored to detect any possible damage. In the third phase، four fresh carpometacarpal joints were fixed with directions outside the range of defined angl es.
    Results
    The safe direction determined in the first phase was 20° to 30° coronal plane angle in regard to body of the fifth metacarpal bone and between 10° volar to dorsal to 20° dorsal to volar angle in sagittal plane. Insertion of k-wires in the second phase could fix the fifth carpometacarpal joint firmly. All inserted k-wires outside the defined range resulted in injuries to nerve or tendons or infirm fixation
    Conclusions
    The safest corridor for pinning the unstable fifth carpometacarpal injuries is two centimeters distal to the joint with 20° to 30° in coronal plane and from 10° volar to dorsal to 20° dorsal to volar direction in sagittal plane.
    Keywords: Carpometacarpal joints, Skeletal fixation, Kirschner wires
  • Dr. Gholamhossein Kazemian, Dr. Reza Tavakoli Darestani, Dr. Mohammad Emami Tehrani Moghaddam, Dr. Alireza Manafi Rasi, Dr. Behrouz Asghari, Dr. Ali Nemati, Farshad Safdari Pages 93-97
    Two patients with iatrogenic femoral neck fracture following intramedullary fixation of the diaphyseal fractures are reported. This is a rare complication of intramedullary nailing (IMN)، has poor prognosis and is preventable. It seems that choosing the piriformis fossa as the entry point، increased neck-shaft angle (coxa valga) and excessive nail insertion increased the risk of the iatrogenic neck fracture.
    Keywords: Femur neck fractures, Fracture fixation, intramedullary, Femoral fractures
  • Dr. Mahmood Karimi Mobarakeh, Dr. Mohsen Mardani-Kivi Pages 98-105
    Hihg tibia osteotomy has its own position even with successful total knee replacement. A high tibial osteotomy affects not only the joint function as a whole، but also the dyferent sections of the knee joint. The biomechanical changes affect the patella inedial collateral ligament، quadriceps alignment and Q-angle and tibial plateau slope. The goal of high tibia osteotomy is more normal load distribution in nonarthritic knee in young persons، and slowing degeneration in arthritic knee in adults. All the high tibia osteotomies cause patellofemoral biomechanical changes، through tubercle displacement، or patellar tendon fibrosis or calcification. Q angle also increase with lateral displacement of tibial tuberosity when osteotomy is done proximal to the tibial tuberosity. The medial collateral ligament needs to be released in open wedge high tibia osteotiomy. If intact medial ligament is necessary، osteotomy should be done distal to medial collateral attachment. The proximal tibia configuration is roughly similar to a rectangle. Lateral cortex is in right angle to the posterior one. The posteromedial corner opens three times the anterior one in open wedge osteotomy otherwise there would be tibial slope change.
    Keywords: Osteotomy, Tibia, Anatomy, Knee joint